Sign In

牛欄牌Baby-friendly活動

牛欄牌與媽媽為伴,一起培養健康快樂BB, 致力令香港成為一個更baby-friendly城市!

我們在牛欄牌Facebook專頁,收集媽咪的關愛力量,集合牛欄牌及各位媽媽所提供的香港各區情報及育兒

生活小貼士,讓大家更了解媽媽、準媽媽和BB需要!

立即 "Share"俾您的媽咪朋友,一起探索適合BB的好去處!

沙灘篇

尋找最適合帶BB去玩的沙灘,由附近的遊樂設施到環境質素,全面分析各個沙灘!

餐廳篇

搜羅設有兒童餐及齊備BB設施嘅餐廳,方便媽咪出街揾食!

牛欄牌 x 好媽咪 Baby-mo《香港BB去街Guide》

各位媽咪注意!為答謝大家踴躍提供嘅baby-friendly好去處,我哋將大家嘅分享集結成《香港BB去街Guide》,包含各位媽咪嘅貼心推介,內附不同主題嘅親子好玩活動,帶您輕輕鬆鬆玩盡全港超過60個baby-friendly熱點,同BB一齊創造更多快樂回憶!

如果您去過書中介紹過嘅熱點,或者發掘到更多好去處,歡迎您到牛欄牌Facebook專頁同我哋分享您嘅推介或相片,一齊營造一個更baby-friendly嘅和諧社會!

立即登記換領

Booklet

立即讚好!

facebook

立即Like牛欄牌Facebook專頁,參考最新媽咪情報,緊貼BB所需!